You are here:

Junior/Associate Adviseur Investeringsvraagstukken Zorg en Welzijn

Company
PGGM
Type
Graduate position
Location
Other
Sector
Investment Management
Required language
English
Area
Investments

Description

Jouw rol

We hebben de ambitie om als institutionele belegger de sector zorg en welzijn te ondersteunen bij investeringsvraagstukken. Door het inzetten van onze beleggingsexpertise of door te investeren in schaalbare initiatieven.

Als Adviseur Investeringsvraagstukken Zorg en Welzijn ga je aan de slag om de afdeling Investeringsvraagstukken Zorg en Welzijn mede vorm te geven. Deze nieuwe afdeling gaat zich bezighouden met het opbouwen van een expertisecentrum: het fundament waarmee we structureel inzicht krijgen in welke investeringsvraagstukken in de sector zorg en welzijn spelen rondom de thema’s zorgvastgoed, nieuwe technologie en vitaliteit. Je verbindt de vraagstukken uit de sector met de beleggingsopdracht van PGGM en zoekt daarbij samen naar oplossingen. Daarbij werk je samen met beleggingsexperts en hebt contact met stakeholders binnen en buiten PGGM. Aan de hand van de inzichten worden nieuwe uitvoeringsvoorstellen gemaakt, worden nieuwe beleggingsmogelijkheden uitgewerkt, volgen initiatieven waar we onze beleggingsexpertise in kunnen zetten of volgen ondersteunende activiteiten (zoals ronde tafels of events).

Jouw verantwoordelijkheden zijn o.a.:

 • Het mede opzetten van de afdeling Investeringsvraagstukken Zorg en Welzijn
 • Vormgeven van het proces om structureel kennis te verzamelen en te analyseren
 • Relevante bronnen verzamelen om kennis op te bouwen
 • Analyseren van relevante bronnen
 • Inzichten vertalen naar heldere rapportages
 • Digitale omgeving bouwen om kennis intern te ontsluiten
 • Organiseren van ondersteunende activiteiten (zoals ronde tafels of events)

Jouw afdeling binnen PGGM

In opdracht van onze klanten (pensioenfondsen) verzorgen wij met 1.500 collega’s de pensioenadministratie voor 4,4 miljoen Nederlanders, van wie er 2,8 miljoen werken in de sector Zorg en Welzijn. Met een beheerd vermogen van 252 miljard euro, behoren we tot de grootse institutionele beleggers ter wereld.

De afdeling Investeringsvraagstukken Zorg en Welzijn is onderdeel van Advies Vermogensbeheer PGGM. Het team bestaat uit circa 30 personen met experts die zich onder andere bezighouden met Strategisch beleggingsadvies, Fiduciair advies en Corporate duurzaamheid. De afdeling valt onder de verantwoordelijkheid van de Managing Director Advies Vermogensbeheer.

Jouw achtergrond

De voorkeur gaat uit naar iemand die kennis heeft van wat er speelt binnen de sector zorg en welzijn.

Verder voldoe je aan de volgende eisen en herken je je in deze eigenschappen:

 • HBO-WO werk- en denkniveau
 • 3-5 jaar werkervaring
 • Ondernemend, zelfstarter en een klantgerichte instelling
 • Sterke conceptuele en analytische vaardigheden
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden
 • Goede vaardigheden met Excel, Powerpoint en Power BI (pré)
 • Samenwerken en het creëren van verbinding vind jij belangrijk, evenals het behalen van resultaten

Wat wij bieden

Volop kansen om jezelf te ontwikkelen in een groene werkomgeving in het midden van het land (Zeist, Utrecht), waar het gaat om meer dan geld alleen. Bij PGGM vergroot je je vakmanschap door samen te werken en kennis te delen. Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om werk en privé zo goed mogelijk te combineren op de manier die in jouw leven past. Een open en eerlijke bedrijfscultuur hoort daarbij. Kies je voor PGGM, dan kies je voor de maatschappij én voor jezelf.

Jij mag rekenen op:

 • een functie met gegarandeerde maatschappelijke impact
 • een bruto maandsalaris tussen € 3.542,- en € 5.500,- o.b.v. 36 uur, afhankelijk van je kennis en ervaring (schaal 9/10, BMO)
 • een 36-urige werkweek met flexibele werktijden (32 uur is ook bespreekbaar)
 • flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden
 • een goede pensioenregeling als deelnemer van pensioenfonds PFZW (71,5% betaald door PGGM, 28,5% door werknemer)
 • een ruim opleidingsbudget voor interne en externe trainingen of opleidingen
 • een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 7,5%
 • ruim 26 vakantiedagen
 • flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden
 • een collectieve ziektekostenverzekering bij CZ. Je krijgt korting op de basisverzekering en aanvullende pakketten van CZ

Meer weten?

Adviseur Investeringsvraagstukken Zorg en Welzijn: jouw nieuwe functie binnen PGGM?

Wil jij Junior of Associate Adviseur Investeringsvraagstukken direct impact maken op de sector Zorg en Welzijn? Solliciteer dan op deze vacature.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Fleur Aalbersberg, via Whatsapp (06 – 12389806) of via fleur.aalbersberg@pggm.nl.

PGGM en Corona

Door COVID19 werken de meeste PGGM’ers grotendeels vanuit huis. Kennismakingsgesprekken en interviews doen we met videocalls in Microsoft Teams. Een afrondend gesprek vindt plaats op kantoor. Een groot deel van jouw inwerktraject gebeurt op afstand, waarbij we er alles aan zullen doen om jou een warm welkom bij PGGM te geven.

Aan intermediairs

We weten dat er veel partijen zijn die graag met ons mee willen zoeken of hun diensten willen aanbieden voor deze vacature, maar bij PGGM werven we nieuwe collega’s zelf. Acquisitie naar een werving & selectie-opdracht of onaangekondigde aanbiedingen van CV's stellen we dan ook niet op prijs en nemen wij niet in behandeling. Mochten we er niet uitkomen, dan bellen we jou.