You are here:

Research Analyst

Company
Transtrend
Type
Graduate position
Location
Rotterdam
Sector
Investment Management

Description

Vindingrijke Bèta

Werken bij Transtrend betekent dat je onderdeel bent van een eigenzinnig, op elkaar ingespeeld team van 70 investment professionals die met focus, lange termijngerichtheid en oog voor kwaliteit streven naar het beste resultaat voor Transtrends klanten. Binnen Transtrend werk je in informele setting, krijg je de mogelijkheid om te werken met hoogstaande technologie, kom je in aanraking met complexe materie en vernieuwende inzichten, en bedien je ‘s werelds meest vooraanstaande beleggers. Bij Transtrend draait het om ‘know why’ en ‘learning by doing’, het in twijfel trekken van algemeen aanvaarde waarheden en het bedenken van originele oplossingen voor problemen.

We zoeken een research analist die medeverantwoordelijk wordt voor het verrichten van kwantitatief marktonderzoek en de ontwikkeling van systematische handelsstrategieën toegepast op internationale financiële markten. Naast onderzoek naar onder meer termijncontracten en opties, zal het werk bestaan uit het uitprogrammeren van (elementen van) de handelsstrategieën en de ontwikkeling en het onderhoud van de ondersteunende operatie zoals databases, de testomgeving en interfaces. We bieden een eindeloze uitdaging met veel vrijheid en ruimte voor creativiteit, in een klein team dat verantwoordelijk is voor een nieuw onderzoeksproject. Je zal blijvend geboeid worden door het hoe en waarom van fluctuerende markten en wordt expert op het gebied van kwantitatief onderzoek en alternatieve beleggingen.

Wat is je profiel?

  • Je hebt 0-3 jaar werkervaring.
  • Je hebt een universitaire graad in een exacte studie zoals wiskunde, informatica of econometrie.
  • Je hebt allround ervaring met en interesse in programmeren.
  • Je bent zelfstartend en nieuwsgierig.
  • Je bent analytisch en vindingrijk.
  • Je bent een teamplayer die goed gedijt in een dynamische omgeving met onzekere uitkomsten.
  • Je hebt affiniteit met het verrichten van kwantitatief onderzoek.
  • Je hoeft geen ervaring te hebben in de financiële sector.

Wil je meer informatie of solliciteren?

Voor meer informatie over Transtrend of deze vacature kun je contact opnemen met Daniël Schotanus, via das@transtrend.com.

Herken jij jezelf in deze vacature en zie je jezelf werken bij Transtrend? Dan zien we dit graag terug in jouw sollicitatiebrief met cv. Je kunt deze in PDF-formaat naar ons toesturen via vacature-arp@transtrend.com