You are here:

Junior Quantitative Risk Analyst - Retail Banking

Company
NIBC
Type
Graduate position
Location
The Hague
Sector
Corporate Finance
Required language
Dutch, English
Area
Corporate Finance, Banking

Description

Summary: 

NIBC Bank is op zoek naar een Junior Risk Analist voor onze Retail Bank.

Job Description:

NIBC is een bank met ambities. Als een Junior Risk Analist draag jij bij aan het vorm geven van de toekomst van NIBC door het managen van de risico’s van onze hypotheek- en spaarproducten. Door het toepassen van je kwantitatieve vaardigheden en je analytische denkvermogen op grote data sets, laat jij de hypothekenportefeuille van EUR 22 miljard verantwoord verder groeien. Je brengt advies uit over mogelijke product aanpassingen en nieuwe producten waarbij je samenwerkt met collega’s binnen Portfolio Management, Marketing & Sales, Finance en andere teams. Je maakt gebruik van data en analyses om nieuwe inzichten te genereren binnen de Retail portefeuille. Je beïnvloedt, bevraagt en beoordeelt productaanpassingen en investeringsbeslissingen aan de hand van data, je bent professioneel, ondernemend en inventief. Bij NIBC maak je deel uit van een leuk team en werk je aan uitdagende projecten.  

Analytisch: Je neemt beslissingen aan de hand van data en inzichten in de retail portefeuille. Jouw rol richt zich voornamelijk op de financiële risico’s van kredietverstrekking aan particulieren en je maakt gebruik van verschillende analytische benaderingen en methodologieën om deze te testen.

Communicatie en invloed: Je zal niet zomaar data presenteren, maar vertelt data gedreven verhalen. Je bouwt geloofwaardigheid op door structuur en duidelijkheid en je bent een vertrouwde sparringpartner voor je collega’s.

Wat ga je doen?

  • Je analyseert, controleert en rapporteert over de financiële risico’s in de NIBC Retail portefeuille.
  • Je werkt met grote data sets (intern en extern) om uitdagende vraagstukken op te lossen en om (voorspellende) verbanden te kwantificeren aan de hand van verschillende analytische benaderingen.
  • Je overweegt en adviseert over de verschillende risico’s die zich voordoen bij (nieuwe) producten en projecten.
  • Je identificeert en meet het succes van verschillende productaanpassingen aan de hand van KPI’s en de belangrijke productkenmerken te monitoren om trends te begrijpen. Adviseer waar nodig om bij te sturen.
  • Je werkt samen met verschillende teams om nieuwe product strategieën en investeringsbeslissingen te ondersteunen, informeren en beïnvloeden. 

Wie zoeken we?

  • Je hebt een afgeronde masteropleiding.
  • Je bent bedreven in Python, Matlab of VBA. Ervaring met datavisualisatie tools (Power BI, Tablue) is een pré.
  • Je hebt 0 – 3 jaar werkervaring.
  • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal.
  • Als Nederlands niet je moedertaal is, dan is je Nederlands op ten minste niveau B2.

Wat bieden wij jou?

•             Mogelijkheid om het verschil te maken en directe impact te hebben. Dat is het grote voordeel van een kleinere, dynamische organisatie waar het grotere geheel altijd binnen bereik is.

•             Standplaats Den Haag, met alle technische, professionele ondersteuning om flexibel (incl. vanuit huis) te werken.

•             Collegiale omgeving waar je veel kunt leren van de diverse achtergronden van je collega’s.

•             Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

•             Afhankelijk van je (werk)ervaring, is er de mogelijkheid om deel te nemen in NIBC’s Talent Program. Dit is een eenjarig programma voor de talenten uit verschillende disciplines, gericht op jouw ontwikkeling. Zie ook: https://www.nibc.com/careers/talent-program/

Diversiteit & Inclusiviteit

Onze corporate values zijn bepalend voor alles wat wij doen, de manier waarop wij dit doen en de wijze waarop wij ons succes meten. Bij NIBC hechten we waarde aan diversiteit en inclusiviteit en zien we dit als bepalende factor voor onze successen. Duurzaamheid vormt een integraal onderdeel van onze ondernemingsstrategie, die erop is gericht om zowel financiële als niet-financiële waarde te creëren voor onze stakeholders. Wij zijn op zoek naar divers talent die ontwikkeling en groei even belangrijk vinden zodat ze kunnen bijdragen aan onze ambitieuze, betrokken cultuur, voor hun eigen ontwikkeling en voor onze klanten. Wil je meer weten over NIBC? Klik dan hier!

Enthousiast geworden?  

Sollicitaties kunnen worden ingediend via onze website. Via de ‘apply’ knop kom je direct op de Quick Apply-pagina. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure. 

Voor verdere informatie over de functie, onze organisatie of over het recruitmentproces kun je contact opnemen met Mamdouh Omar via mamdouh.omar@nibc.com .