You are here:

Candriam

About Candriam

Investeer in de toekomst – Word een ESG expert

Duurzaam beleggen wordt steeds populairder in Nederland. Zo nam dit jaar 88% van de Nederlandse pensioenfondsen klimaatverandering op in de portfolio. In 2017 lag dat percentage nog op 42%.

Het aanbod van duurzame beleggingsproducten neemt eveneens toe. Zo maakte dit jaar 58% van de fondsen gebruik van Impact Investing, een beleggingsinstrument waarmee een positieve, meetbare bijdrage wordt geleverd aan mens en milieu. Een stijging van 6% ten opzichte van 20181. Verwacht wordt dat deze versnelling de komende jaren nog zal toenemen, met name dankzij nieuwe regelgeving die duurzame investeringen zal aanmoedigen.

Toch zegt nog steeds de helft van de investeerders dat hun kennis op dit gebied het grootste obstakel is om duurzaam te investeren2. Het hoofddoel van Candriam Academy is om alle doelgroepen kennis te bieden omtrent duurzaam beleggen om zo de overgang naar een meer duurzame samenleving te versnellen.

Wil u meer te weten komen over duurzaam en verantwoord beleggen?

De Candriam Academy wil het bewustzijn, de opleiding en kennis van financiële tussenpersonen verbeteren op het vlak van duurzaam en verantwoord beleggen, aan de hand van een innovatief onlineplatform dat interessante en concrete content en materiaal bevat.

8 Modules
Die u een diepgaande kennis van duurzame beleggingen geven.

Case Study
Waarmee u kunt oefenen en de skills die u ervaart in de praktijk kunt omzetten.

Certificaat
Benadruk uw nieuwe vaardigheden op uw cv of LinkedIn profiel.

Dit is een SRI opleidingscursus die een inleiding geeft op de wereld van duurzame beleggingen, een snelgroeiend segment van de financiële sector.

  • De cursus bestaat uit 8 modules, elk met meerkeuzevragen.
  • Een score van 80% of hoger is vereist op elke test alvorens de cursus kan worden afgerond, hoewel de test verschillende keren kan worden afgelegd.
  • Elke module en de tests nemen zowat 30 minuten in beslag.
  • Er zal een certificaat worden toegekend wanneer de cursus met succes wordt afgerond