You are here:

Cardano

About Cardano

Over ons

We zijn een gespecialiseerde vermogensbeheerder. Met innovatieve duurzame beleggingsoplossingen helpen we onze klanten hun doelen te bereiken en daarmee hun deelnemers of klanten te helpen.‘Gewoon’ rendement maken volstaat voor ons niet. Met onze beleggingsoplossingen dragen we bij aan de pensioenzekerheid en een veilige en duurzame wereld waarin van dat inkomen genoten kan worden. Zo gaan we van rendement naar rendement met impact.

Onze mensen zijn onze kracht. Hun kennis en innovatieve mindset leiden tot originele oplossingen voor meer rendement, meer impact en minder risico. We kijken naar het grotere plaatje, begrijpen de complexiteit van de wereld en geloven in diversiteit voor verrijkte inzichten. Met scherpe keuzes en expertise in duurzaamheid en risicomanagement, lossen we complexe problemen op.

Ons verhaal

Na de zoveelste financiële crisis in de jaren ’90, richtte Theo Kocken in 2000 Cardano op met het besef dat traditionele risicomodellen niet meer voldeden. In 2024 blijven complexe uitdagingen vragen om nieuw denken en modellen. Cardano wil leidend zijn in duurzaam beleggen en risicomanagement, waarbij diepe kennis en samenwerking met wereldwijde partners essentieel zijn. Meer weten over waar we vandaan komen en onze groei?

Ervaring

Met meer dan 30 jaar ervaring in duurzaam beleggen, zijn wij expert in impact. We werken daarin samen met vermogensbezitters, zoals Pensioenfonds Rabobank. We maken investeren makkelijk voor verzekeraars zoals Zwitserleven en Allianz Nederland. We denken anders, dagen aannames uit, en onderzoeken risico’s tot in detail. Met ons eigen onderzoek over menselijk gedrag en modellen, helpen we beleggers en overheden. Hierdoor zijn we door internationale instellingen zoals de UNPRI erkend en hebben we partnerships met toonaangevende universiteiten.

Partnerships

Bij Cardano draait het om mensen en samenwerken. Onze kracht ligt in het bouwen van sterke relaties en partnerships, zowel met klanten als het ecosysteem. Als langetermijnpartner bieden we maatwerk, lossen complexe problemen op en dankzij ons team leggen we verbindingen om impact te creëren en klantdoelen te bereiken. Samenwerken, verbinden en unieke oplossingen vinden, staan centraal in onze aanpak.

Team

Ons team vormt het hart van ons succes en dat van onze klanten. Hoogopgeleide specialisten, gedreven door passie, gaan verder dan traditionele beleggingsprofessionals. We zijn nieuwsgierig, leergierig en betrokken op onze klanten, bij elkaar en onze wereld. We omarmen het grote plaatje en begrijpen de complexiteit van de wereld, waarbij oppervlakkige analyses niet volstaan.

De kracht van ons team schuilt in diversiteit, met experts uit verschillende culturen en branches. We geloven dat diverse perspectieven verrijkte inzichten opleveren, wat leidt tot effectievere risicobeheersing en impact.

Werken bij Cardano

We streven ernaar een echt divers en eerlijk bedrijf te zijn, met het juiste talent om de beste resultaten voor onze klanten te behalen. We willen een afspiegeling zijn van de samenleving die we dienen en streven naar diversiteit op alle niveaus van ons bedrijf. Ons doel is om van de Cardano Group een geweldige werkplek te maken waar iedereen kan floreren en bijdraagt aan onze visie om van rendement naar rendement met impact te gaan.